Lid van VAW Nationaal

http://www.vaweb.org/

VINUM CLEYDALIS AARTSELAAR

 

Volgende vergadering vrijdag 27 april 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar

RECENT

 

 

 

Beste Wijnmakers.

 

 

 

Het mooie weer van de laatste dagen nodigt niet echt uit om aan dit briefje te beginnen maar wat moet, moet en daarom deze uitnodiging om nu vrijdag 27/04 langs te komen voor een les basisprincipe wijnmaken.

Voor velen van ons zal het een aangename herhaling zijn maar voor de nieuwere leden denk ik dat een basiscursus bijna noodzakelijk is. Theorie uit “de boekskes” is goed en als naslagwerk prima en nodig maar als de uitleg persoonlijk wordt gegeven en er mogelijkheid is om vragen te stellen, wat meer uitleg te krijgen bij een onderwerp dat voor de ene glashelder is maar voor mij koffiedik kijken blijft, is dat toch een meerwaarde.

De lesgeefster van dienst is Helena, u leest het goed, een dame, de tijd dat wijnmaken een pure mannen aangelegenheid was is, god zij dank al een hele poos voorbij.

Wie weet inspireert deze cursus nog andere dames om ook op eigen houtje te beginnen en niet te wachten op de hulp van mannelijk gezelschap!

Mocht dat zo zijn, gaan deze nieuwe wijnmaaksters dan een eigen stijl ontwikkelen?

Denk maar eens aan de smaak, verfijnder misschien dan de huidige wijnen of minder alcohol, andere kleuren en samenstellingen, zoals je al kan merken, keuze te over.

De toekomst ziet er veelbelovend uit!

 

Tot vrijdag 27 april 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar.

Het bestuur van,

 

Vinum Cleydalis.

 

 

 

 

NEWS