Lid van VAW Nationaal

http://www.vaweb.org/

VINUM CLEYDALIS AARTSELAAR

 

Volgende vergadering vrijdag 26 oktober 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar

RECENT

 

 

 

Beste Vrienden en Wijnmakers.

 

 

Mooie liedjes duren niet lang, één van de vele spreekwoorden uit ons taalgebruik maar soms, héél soms kloppen ze niet, zoals bijvoorbeeld voor de zomer van 2018! We zijn er niet rouwig om, als het in positieve zin is mag zo een spreekwoord voor mij gerust de bal wat vaker misslaan. We zijn nu half oktober, een mooie herinnering die warme dagen en langzaam maar zeker gaan we richting herfst en winter, korte dagen en de vrieskou is niet veraf.

Die vrieskou bracht ons op een idee. We maken al jaren wijn en dat lukt ons vrij aardig maar wat als de druiven langer blijven hangen dan absoluut noodzakelijk, we hebben nog geen tijd gehad ze te oogsten of de vaten van vorig jaar zijn nog niet beschikbaar of… ga zo maar door.

We hebben gewoon te lang gewacht en op een koude wintermorgen, het heeft stenen uit de grond gevroren en ook onze druiven zijn bevroren knikkers geworden, wat nu?

Zo een pech hebben wijnbouwers uit Duitsland ook meegemaakt, jaren geleden en om te redden wat er te redden viel zijn ze deze bevroren druiven toch gaan oogsten, persen en geprobeerd er wijn van te maken en zie, de ijswijn was geboren.

Tijdens de vergadering van nu vrijdag 26/10 gaan wij proberen ijswijn te maken, we hebben nu diepvriezers tot onze beschikking en moeten niet meer wachten op de koude dagen, niet helemaal volgens de wet van het ijswijn maken maar het geeft een goed idee over de werkwijze.

Tijdens deze werkzaamheden zal Marcel ons ook een en ander vertellen over Verbena, een groenachtig kruid waar hij lekkere likeur van maakt.

Kom zien en proeven of gezellig keuvelen en dan is de laatste vergadering van 2018 zó voorbij.

Tot vrijdag 26 oktober, 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar.

Het bestuur van,

 

Vinum Cleydalis.

 

 

NEWS