Lid van VAW Nationaal

http://www.vaweb.org/

VINUM CLEYDALIS AARTSELAAR


Volgende vergadering vrijdag 28 februari 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar

RECENT

 

Beste Wijnmakers.

                       

                                   

                                   Feestdagen, recepties, een drink links en rechts ter ere van het nieuwe jaar, ze zijn achter de rug. De bijgekomen kilootjes nog niet maar er wordt aan gewerkt. Weer tijd om ons terug te focussen op het wijnmaken.

In de planning van dit jaar, meegestuurd in het berichtje van januari staat dat we het gaan hebben over zuren in de wijn.

Daar valt wel het een en ander over te vertellen. Welke zuren komen er zoal voor in wijn, hoeveel percent, is de smaak te herkennen, is er invloed op het geheel of blijft de samenstelling neutraal en ga zo maar even door!

Allemaal vragen die we met proeven en ruiken en testen proberen te beantwoorden. Gaan we na deze avond van proeven en testen als volleerde zuurkenners naar huis?

Waarschijnlijk niet maar ik ben er zeker van dat we wel iets hebben bijgeleerd over zuren in wijn en we waarschijnlijk op dit gebied minder fouten gaan maken in het wijnmaken of een betere zuur-samenstelling in onze wijn kunnen verkrijgen.

We zullen zien wat Marcel ons hierover allemaal komt vertellen, wil je iets opsteken over dit boeiend onderwerp, vrijdag 28 februari, 20u, zaal “De Hamer” is de plaats waar je moet zijn!

 

 

Tot vrijdag 28/02/2020, 20u in zaal “ De Hamer “, Della Faillelaan 21, Aartselaar,

 

tot dan,

                                   

                                               Het bestuur van,

                                                                                                     Vinum Cleydalis.

NEWS