Mispelwijn   


Dit is een zéér goede witte fruitwijn die doet denken aan een goede witte Bordeaux.


Werkwijze:


- Bij het vergisten moet men met het volgende rekening houden: gebruik alleen rijpe vruchten ( na de eerste vrieskou in november ).

- Leg ze op een droge plaats om nog wat na te rijpen.

- Na enkele weken de vruchten grof malen en er op letten dat de beschimmelde

exemplaren niet mee in de most terecht komen. Deze veroorzaken namelijk

de typische bittere smaak die vele mispelwijnen jammer genoeg ontsieren.

- sulfiet toevoegen (0,5 gram/10 kg).

- gist toevoegen volgens keuze

- Na drie dagen pulpgisting: persen, meten en corrigeren zoals het hoort.

- Er moet zéker zuur, suiker en de nodige liters water toegevoegd worden.

( Als voorbeeld: 3gr zuur, 1gr witte tannine en 3 liter water  per liter sap.)

- Nadien de suiker berekenen om 11° alcohol te bekomen.

- Na één maand overhevelen en verder afwerken zoals gebruikelijk.

- Een jaar laten rusten en dan van genieten. 


Bewaartijd: minimum 5 jaar.