Lid van VAW Nationaal
VINUM CLEYDALIS AARTSELAAR
Volgende vergadering vrijdag 27 september 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar
Deuren 20u00
Perenwijn
Wat hebben we nodig voor 40 L :
- 36 L perensap ( liefst conférence )
- 10 L appelsap ( verschillende soorten )
- 3 bananen
- 3,5 kg suiker
- 30 gr pectolase
Werkwijze:
- Peren en appelen wassen, malen en persen.
- Sap een dag laten klaren met 4 gr sulfiet en 30 gr pectolase.
- Giststarter toevoegen en ook 2,5 kg suiker.
- Na +/- 5 dagen nog eens 1 kg suiker toevoegen tesamen met 1 L water waarin de bananen werden gekookt.
- Na ongeveer 3 weken is de gisting voorbij.
SG moet onder 1000 zijn, zuur 6,5 % en alcohol 12 %.
- Afwerken zoals gebruikelijk, d.w.z.: 3 maal overhevelen ( met sulfiet ), laten overzomeren, meten van vrij sulfiet, eventueel corrigeren en dan bottelen.